Bomen herplantplicht

Bomen herplantplicht

De gemeente plant 50 bomen voor de westelijk grachtengordel en 7 voor de Gouden Bocht.

De gemeente heeft een herplantplicht, maar zij is deze niet nagekomen. Open plekken blijven daardoor jaar na jaar bestaan! N.a.v. Raadsadressen is de toezegging verkregen van de Wethouder voor aanplant van 50 bomen en die van de Gouden Bocht. Inmiddels is de voorbereiding van de 50 plekken gestart. (bron: Adviseur Bomen Breed & Regievoerder Bomenprojecten Verkeer & Openbare Ruimte | Stedelijk Beheer).

Bovenstaande kaart geeft alle lege boomspiegels weer van westelijke Grachtengordel Noord.

LEES:

2 responses to “Bomen herplantplicht”

 1. Matthijs van heijningen schreef:

  Bomen herplant plicht westelijke grachtengordel: de rode kruisjes op het kaartje geven NIET alle lege boomspiegels weer. Niet name Herengracht 2 tot 40 worden de enkele maanden geleden omgehakte 9! bomen niet aangegeven. Het kaartje is niet actueel, zie ook Nwe Zijds VBWal, daar staan de meeste al. Gr van H. Verder is het erg vervelend dat door de rechtszaak ‘woonerf’ H’gracht 1 tot 103 het planten van de bomen is opgeschort, kan hier nog bezwaar tegen gemaakt worden. De rode klinkers liggen bijna allemaal

  • De Redactie schreef:

   Beste Matthijs,

   U heeft volkomen gelijk. De bomen van de Hgr 20-40 stonden er nog toen een Raadsadres geschreven werd. Bovendien, moet de gemeente binnen twee seizoenen herplanten.
   De NZ Voorburgwal is een drama, daar hebben wij over bericht.
   En inzake het woonerf op Hgr 1-101 houden wij de vinger aan de pols. Wij hebben nog steeds geen tekeningen mogen ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *